Creșe suficiente

Creșe suficiente

Creșe publice: Guvernul și autoritățile locale ar trebui să aloce fonduri speciale pentru construcția sau reabilitarea unor spații destinate educației antepreșcolare. Mai ales în centrele urbane mari și dinamice, se simte o nevoie stringentă pentru astfel de infrastructură, cu multe mame fiind nevoite să își întrerupă cariera profesională pentru a avea grijă de copii. Crearea unor spații adecvate pentru învățământul antepreșcolar nu necesită de cele mai multe ori investiții majore. În multe cazuri, o creșă poate fi creată prin extinderea unei grădinițe existente. De asemenea, există un număr relativ mare de grădinițe care au fost închise datorită sporului demografic negativ din ultimii ani. Unele din aceste clădiri pot fi reconvertite în creșe publice.


Creșe private: În Vest există un sistem extins de creșe private. Mai mult, multe companii mari au propriile creșe pentru a permite mamelor ce lucrează acolo să își aducă copiii la servici și să îi lase în grija unor profesioniști în timpul zilei. S-ar putea crea un sistem de stimulente în acest sens, pentru a încuraja sectorul privat să contribuie la umplerea golului pe această categorie de servicii.


ÎNAPOI LA POLITICI | ALEGERI EUROPENE | MĂ ABONEZ


Contribuie cu ideile tale.

Cum evaluezi această strategie? Alege una sau mai multe dintre etichetele de mai jos și apoi detaliză din experiența ta.
Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.