Conferință de presă PACT - anunțarea listei oficiale de candidați la alegerile locale din iunie 2016

Conferință de presă PACT - anunțarea listei oficiale de candidați la alegerile locale din iunie 2016


Joi, 28 aprilie 2016, Platofrma Acțiunea Civică a Tinerilor a organizat o conferință de presă în cadrul căreia a fost anunțată lista oficială de candidați la alegerile locale din iunie 2016. De asemenea,  Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor a anunțat că va face contestație în cazul fiecărui candidat pentru alegerile locale din București și solicită AEP, Guvernului și BEC să precizeze cum sunt verificate semnăturile necesare înscrierii în curs electorală, acuzând fraude în organizare.

 

 

 

 

"Există Legea 115/2015 care spune clar că BEC are obligația să verifice pe formă și pe fond aceste liste de susținători. Ne este imposibil să înțelegem cum aceste birouri pot valida candidaturi cu 18.000 de semnături, 30.000 de susținători, în unele cazuri, pe București în 24 de ore. Care este metodologia? Sunt luați prin sondaj, verifică poliția? Vrem să știm o metodologie de verificare unitară pentru că nu este un cadru de competiție corectă", a afirmat liderul PACT Sebastian Burduja.

PACT va contesta candidaturile pe București și a depus candidaturi cu trei semnături.

"Am ales să contestăm acest mod de organizare frauduloasă a alegerilor, iar modul în care contestăm este să facem contestație la fiecare candidat de la sectoare și municipiu și solicităm oficial BEC să specifice modul în care sunt verificate pe formă și fond aceste semnături. În plus, depunem candidaturi cu trei semnături, așa cum permite legea, vom vedea în instanță dacă ni se dă dreptate sau nu", a declarat Cosmin Drăgoi, candidat la sectorul 1 din partea PACT.

PACT este înregistrat la Tribunalul București din data de 4 aprilie și în două săptămâni are filiale în 14 județe și candidaturi în 10, participând în alegeri în localități precum Drobeta Turnu Severin, Piatra Neamț, Tămășeni sau Certeze.

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.