Alături de conducătoarea noastră iubită: PACT pentru România lansează concursul “Tinere condeie”
În urma sprijinului popular covârşitor obţinut de programul de guvernare al Partidului Social Democrat la alegerile din 2016, s-a trecut la o nouă etapă în dezvoltarea ţării, cea a făuririi societăţii multilateral dezvoltate.
Prin votul nostru entuziast, care nu este decât vrerea naţiunii, ne dorim, în spiritul celor mai preţioase tradiţii româneşti, să celebrăm contribuţia de inestimabilă însemnătate pe care tovarăşa premier Viorica Vasilica Dăncilă o aduce la emanciparea de sub jugul statului paralel. Ştim că domnia sa pune mai presus de toate binele şi fericirea încercatului şi gloriosului nostru popor, suveranitatea României şi înălţarea ei pe trepte tot mai înalte de civilizaţie şi progres. Întrucât realizăm cât de istovitoare este lupta sa neîntreruptă împotriva abuzurilor justiţiei, noi, cei de la PACT pentru România, punem în funcţie astăzi, de Ziua Internaţională a Copilului, concursul “Tinere condeie”, adresat tinerilor fii ai patriei care vor să-i aducă un binemeritat omagiu.
PACT vrea autostradă pentru Moldova
Subdezvoltarea cronică a regiunii Moldovei este confirmată de toate statisticile oficiale: cu un PIB/capita în PPS de doar 36% din media UE, regiunea Nord-Est este a cincea cea mai săracă regiune din UE.
PACT pentru România susţine că soluţia pentru dezvoltarea Moldovei este construirea unei autostrăzi care să lege regiunea de Nord-Est de Transilvania, peste Carpaţi, precum şi de Bucureşti.
PACT susține dezvoltarea urbană după deviza „O oră până la un mare oraș și o oră până la aeroport”, obiectiv care figurează şi în programul politic PACT. În total, România are nevoie de o rețea de 4.500 km de autostrăzi regionale, care să travereseze România de la Nord la Sud şi de la Vest la Est. De asemenea, capetele acestora trebuie să asigure minim 2 ieșiri la graniță pe toate punctele cardinale.
Atenţie, români: PSD pregăteşte deturnarea pensiilor a 7 milioane de cetăţeni
Un membru al Guvernului a anunţat recent că lucrează la un pachet legislativ privind funcţionarea Pilonului II de pensii, sistemul pensiilor obligatorii administrate privat. Practic, PSD vrea să distrugă una dintre puţinele reforme de succes ale ultimilor zece ani şi să confişte banii bun-platnicilor.
În prezent, aproape 7 milioane de salariaţi figurează în sistemul Pilonului II de pensii, iar peste 4 milioane cotizează lună de lună pentru propria lor pensie. Astfel, de la bugetul asigurărilor sociale se virează suma de 7,3 miliarde RON catre Pilonul II. “Guvernul nu poate invoca o dificultate bugetară în virarea acestei sume către administrarea privată, în condiţiile în care pensiile speciale plătite de noi toţi sunt de peste 8 miliarde RON anual. Daca s-ar fi dorit cu adevărat economisirea unor sume la buget pentru păstrarea echilibrelor macroeconomice, Guvernul ar fi trebuit să propună diminuarea pensiilor speciale şi nu să atenteze la veniturile viitoare a 7 milioane de români”, a declarat Sebastian Burduja, preşedinte PACT.
Află mai multeViorica Dăncilă trebuie să plece. Moţiune de cenzură civică
PACT pentru România susține poziţia Președintelui României și solicită demisia cabinetului Dăncilă. Facem apel către toți cetățenii României care nu se simt reprezentați de acest guvern să iasă în stradă pentru a cere demisia premierului.
Pentru soluţionarea actualei crize politice, membrii PACT lansează o moţiune de cenzură civică în 5 puncte:
Află mai multeRomânia #pebune nu poate exista fără şcoală #pebune. PACT se alătură protestului “Solidaritate pentru educaţie” şi cere demisia ministrului Educaţiei
PACT pentru România susţine şi participă la evenimentul “Solidaritate pentru educaţie”, un protest al studenţilor, absolvenţilor şi profesorilor împotriva deciziilor abuzive luate de conducerea actuală a Ministerului Educaţiei. Potrivit deciziei instituţiei conduse de domnul Valentin Popa, un număr important de burse de nivel universitar, masteral şi doctoral vor fi retrase de la universităţi de prestigiu, cu performanţe recunoscute în predare şi cercetare, precum Universitatea Bucureşti, Universitatea Babeş-Bolyai (întâmplător sau nu, printre puţinele universităţi ai căror rectori nu au semnat scrisoarea de susţinere a numirii lui Valentin Popa în fruntea Ministerului Educaţiei), Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iaşi sau Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative Bucureşti. În schimb, vor câştiga burse în plus universităţi precum cea din Suceava, al cărei rector a fost chiar actualul ministru, Valentin Popa. https://www.facebook.com/BaricadaUniv/photos/gm.188931251901885/25717780611214892/?type=3&theaterFacebook
România #statcapturat: Regimul PSD-ALDE inaugurează era “adevărului paralel”
PACT pentru România a luat act cu profundă îngrijorare de decizia Guvernului României de a trece Institutul Naţional de Statistică în subordinea Guvernului şi în coordonarea prim-ministrului, prin Secretariatul General al Guvernului.
Prin această măsură, coaliţia PSD-ALDE va controla direct încă o instituţie a statului român, a cărei activitate nu ar trebui să aibă nicio legătură cu culoarea politică a Guvernului. Întâmplător sau nu, trecerea INS în subordinea premierului Viorica Dăncilă vine în contextul în care instituţia a prezentat mai multe cifre care arată urmările haosului economic cauzat de incompetenţa actualului Guvern: cea mai mare rată a inflaţiei în ultimii 5 ani - 5%, precum şi scăderea salariilor din sănătate şi a salariului mediu pe economie.
PACT solicită explicaţii publice pentru numirile lui Narcis Neaga şi Costin Mihalache. Pe mâna cui lăsăm autostrăzile din România?
Narcis Neaga, fost director la CNADNR între 2013 și 2015, sub mandatul căruia a fost închisă autostrada A1 Orăștie - Sibiu din cauza unor lucrări defectuoase, a fost numit la șefia Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNAIR), care se ocupă de marile proiecte rutiere și de realizarea autostrăzilor. De asemenea, Neaga a fost cercetat de DNA pentru abuz în serviciu în legătură cu un contract privind aceeaşi autostradă.
În decembrie 2015, domnul Narcis Neaga a fost destituit de la şefia CNADNR (scindată ulterior în CNAIR şi CNIR) după ce Corpul de control al ministrului Transporturilor a identificat mai multe nereguli privind proiectul autostrăzii Orăştie-Sibiu, unde o porţiune de 200 metri trebuie demolată şi reconstruită.
Totodată, în mandatul lui Narcis Neaga au fost lansate câteva zeci de licitaţii pentru pregătirea unor proiecte de autostrăzi și drumuri expres, care ulterior au fost anulate.
De asemenea, domnul Neaga a luat decizia inexplicabilă de a lansa licitaţia pentru revizuirea studiului de fezabilitate pentru proiectul A1 Sibiu-Pitești la un preț derizoriu şi de a impune un termen nerealist de doar 6 luni pentru finalizarea acesteia, ignorând avertismentele Comisiei Europene, fapt care a dus la rezilierea contractului în anul 2017. Majoritatea experţilor din domeniul proiectării şi consultanţei rutiere susţin că sunt necesare minim 18 luni pentru realizarea un studiu de fezabilitate corespunzător pentru autostrada Sibiu-Pitești.
Domnule Liviu Dragnea, legea anti-defăimare este paralelă cu democraţia
PACT pentru România a luat act cu profundă îngrijorare de declaraţiile preşedintelui PSD Liviu Dragnea privind necesitatea unei legi împotriva defăimării. O astfel de reglementare ar reprezenta un abuz deosebit de grav, încălcând una dintre libertăţile fundamentale ale cetăţenilor români – libertatea de exprimare.
“Am vorbit cu mai mulţi colegi şi am convenit să lucrăm la o lege, nu ştiu dacă e nevoie de o legislaţie, la o lege care să reglementeze sau să dea posibilitatea statului român să sancţioneze aceste lucruri, pentru că aceşti oameni - gen Monica Macovei şi alţi europarlamentari care mint despre propria ţară, care defăimează propria ţară, aduc foarte multe deservicii şi noi din cauza asta pierdem suveranitate, pierdem demnitate, pierdem respect şi nu câştigăm absolut nimic”, a declarat Liviu Dragnea la un post de televiziune.
O lege împotriva defăimării este echivalentă cu cenzurarea opiniilor nefavorabile regimului – o practică specifică dictaturilor. Dreptul neîngrădit la liberă exprimare reprezintă fundamentul oricărei democraţii. Dreptul unui europarlamentar român dintr-un partid de opoziţie de a critica Guvernul României este egal cu cel al unui reprezentant al Puterii de a lăuda Executivul. Cenzura opiniilor este semnalul că un regim alunecă înspre totalitarism.
PACT pentru România solicită autosesizarea CNCD cu privire la concedierea angajatei cu handicap locomotor de la Direcţia Pieţe din sectorul 4
PACT pentru România solicită Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării să demareze o anchetă cu privire la cazul Elenei Lefter, o persoană cu handicap locomotor care susţine că a fost concediată de Direcţia Pieţe, aflată în subordinea Primăriei Sectorului 4, pentru că nu ar fi vrut să se înscrie în PSD.
Potrivit OG 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, republicată,“prin discriminare se înţelege orice deosebire, excludere, restricţie sau preferinţa, pe bază de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, sex, orientare sexuală, vârstă, handicap, boală cronică necontagioasă, infectare HIV, apartenenţă la o categorie defavorizată, precum şi orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrângerea, înlăturarea recunoaşterii, folosinţei sau exercitării, în condiţii de egalitate, a drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, în domeniul politic, economic, social şi cultural sau în orice alte domenii ale vieţii publice“.
PACT pentru România solicită astfel CNCD să demareze o anchetă şi să precizeze dacă în situaţia de mai sus:
a) nu s-a produs niciun fel de discriminare;
- b) persoana în cauză a fost discriminată pe bază de convingeri, refuzând înscrierea în principalul partid de guvernământ;
- c) a avut loc o discriminare multiplă, persoana fiind discriminată atât pe baza convingerilor, cât şi pe baza handicapului.
PACT îşi manifestă speranţa că decizia CNCD va fi una obiectivă şi neinfluenţată în niciun fel de factorul politic, mai ales în contextul ultimelor decizii controversate pe care Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării le-a luat, prin care a evitat să aplice sancţiuni împotriva membrilor partidului de guvernământ (inclusiv a premierului Viorica Dăncilă, în cazul declaraţiilor sale cu privire la bolnavii de autism).
Află mai multeSingurul partid cu program pentru Europa: 9 propuneri pentru #europa9
Centenarul îi prinde pe toți românii într-un moment de cotitură. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume: povestea României de azi este una tristă, cu un final necunoscut. Din Maramureș până la Giurgiu și de la Tulcea la Arad, suntem puși în situația de a reflecta cu privire la ameninţările la adresa viitorului nostru, în loc să sărbătorim împlinirile din trecut şi prezent. 4 milioane de români sunt refugiați economici, iar copiii lor cresc, de multe ori, fără părinți. Jumătate dintre români sunt analfabeți funcțional şi tot jumătate trăiesc cu toaleta în curte. Nu am construit autostrăzi aproape deloc. Calea ferată este aproape distrusă. Antreprenorii români sunt sufocaţi de o fiscalitate și de o birocrație înrobitoare. Justiția este sub asalt.
Generația noastră este obligată să schimbe finalul nefericit al acestei povești. Românii sunt un popor gospodar și pro-european prin excelență. Membrii PACT au vorbit cu mulţi dintre ei, dar și cu unii dintre cei mai cunoscuți experți din diverse domenii și au adunat cele mai importante și mai urgente 9 măsuri pentru reformarea Europei, după ce au studiat direcția geopolitică în care trebuie să ne îndreptăm.
România s-a dezvoltat în ciuda politicienilor și nu datorită lor. Aceștia încearcă să ne îndepărteze de Europa, pentru a-și servi propriile interese. Conflictul dintre ei și națiune este din ce în ce mai clar. În contrapondere față de eforturile politicienilor corupți de a izola România, lansăm programul politic pentru alegerile europarlamentare din 2019, având următorul mesaj principal: „Mai multă Europă în România, mai multă Românie în Europa”.
PACT crede că România poate deveni unul dintre liderii UE propunând o viziune coerentă în vederea reformării proiectului european. De aceea, sub hashtagul #europa9, PACT prezintă o listă de nouă propuneri în acest sens, care constituie prima iniţiativă românească de transformare a UE: