Comunicat: 2 entități distincte

Comunicat: 2 entități distincte

12669414_920531328067221_2613016853311662315_n.jpg

Partidul „Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor” și Fundația  ”Parteneriat pentru Acţiune Comunitară şi Transformare” – două entități distincte, cu misiuni separate.

Partidul „Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor” (cu denumirea prescurtată „PACT”), în curs de înregistrare pe rolul Tribunalului Bucureşti, se delimitează de Fundaţia „Parteneriat pentru Acţiune Comunitară şi Transformare” (denumire prescurtată „Fundația PACT”). Cele două entităţi sunt separate, independente și distincte prin scopul urmărit, prin natura lor juridică şi prin activitatea desfăşurată.

Partidul PACT este un demers cu caracter politic, îndeplinind o misiune publică garantată de Constituţia României (Art. 8 alin. (2) și Art. 40 alin. (1)). Prin activitatea sa, Partidul PACT promovează valorile şi interesele naţionale, în conformitate cu Legea partidelor politice nr. 14/2003, căreia i se și supune.

Fundaţia PACT „contribuie la dezvoltarea sustenabilă a comunităților prin încurajarea, susținerea și promovarea inițiativelor locale și regionale, a parteneriatului și a responsabilității sociale.” Cadrul legal în care Fundaţia îşi desfăşoară activitatea este diferit, fundațiile exercitându-și activitatea în conformitate cu Ordonanța nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii și având ca obiect desfăşurarea unor activităţi de interes general sau în interesul unor colectivităţi ori, după caz, în interesul personal nepatrimonial al membrilor săi.

Precizăm că denumirea „PACT” este înregistrată ca marcă la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, fiind protejată la nivel naţional din 2012, iar la nivel european din 2014, si este folosită de Partidul PACT cu acordul titularilor săi.

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.