Ce facem cu siturile contaminate?

Ce facem cu siturile contaminate?

Pentru problemele legate de siturile contaminate, soluţiile identificate sunt la nivel de legislaţie, investiţii financiare şi protecţia mediului. Legislaţia trebuie modificată pentru a asigura întărirea capacităţii juridice și a defini clar standardele conform cărora un teren este catalogat drept sit contaminat şi pe cele de reabilitare. Ulterior, prin aplicarea prevederilor de mai sus, este nevoie de o evaluare completă a siturilor contaminate din România (în colaborare cu mediul academic), în vederea diagnosticării problemei la nivel naţional.


Alocarea fondurilor europene pentru proiecte de reabilitare a siturilor contaminate, în mod transparent, pentru a evita abuzurile înregistrate în prezent. De asemenea, trebuie deschise oportunităţi de finanţare a reabilitării terenurilor de către proprietarii privaţi, ceea ce ar creşte semnificativ numărul de situri ce pot fi tratate.

ÎNAPOI LA POLITICI | ALEGERI EUROPENE | MĂ ABONEZ


Contribuie cu ideile tale.

Cum evaluezi această strategie? Alege una sau mai multe dintre etichetele de mai jos și apoi detaliză din experiența ta.
Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.