Carmen Daniela Dan, lupul paznic la oi: În timpul mandatului actualului Ministru de Interne, Prefectura Teleorman nu a respectat regulile PSI

Carmen Daniela Dan, lupul paznic la oi: În timpul mandatului actualului Ministru de Interne, Prefectura Teleorman nu a respectat regulile PSI


carmen.danLa doar un an şi trei luni de la tragedia Colectiv, în urma căreia 64 de persoane şi-au pierdut viaţa, un nou incident nefericit a avut loc în Bucureşti: un incendiu izbucnit în dimineaţa zilei de sâmbătă, 21 ianuarie 2017, la clubul Bamboo, soldat cu zeci de răniţi. Deşi în acest interval autorităţile statului au asigurat cetăţenii în repetate rânduri că toate normele de siguranţă vor fi respectate în toate localurile şi instituţiile publice, cetăţenii români sunt din nou victime ale incompetenţei acestora.  Din păcate, astfel de situaţii regretabile se pot repeta oricând, având în vedere că în funcţiile de decizie din ţara noastră sunt numite persoane strict în baza unor criterii politice, neţinându-se cont de profesionalism sau competenţă.  

Un astfel de exemplu este tocmai cea care se află astăzi în fruntea Ministerului de Interne,instituţia care se ocupă de verificarea respectării normelor de Prevenire şi Stingere a Incendiilor.  Doamna Carmen Daniela Dan a condus până în luna noiembrie 2016 o instituţie publică sancţionată tocmai pentru nerespectarea normelor PSI.

 

În luna decembrie 2015, după dezastrul de la Colectiv, Cristian-Mihai Dide, membru PACT, a depus o sesizare la Prefectura Teleorman, condusă la acel moment de actualul ministru de Interne, doamna Carmen Daniela Dan, semnalând nereguli în respectarea normelor de Prevenire şi Stingere a Incendiilor chiar în incinta instituţiei:

 

-Senzori de fum obturati;

-Locuri de fumat neamenajate, fara stingator langa scrumiere;

-Hidranti neechipati;

-Stingatoare nesemnalizate;

-Hidranti nesemnalizati.

 

Răspunsul ISU Teleorman (Anexa A) a confirmat existenţa neregulilor sesizate şi a dispus sancţionarea contravenţională a Prefecturii Teleorman, conform Legii 307/2006.

 

Ulterior, Cristian-Mihai Dide a cerut înaintare unei copii xerox a procesului verbal de constatare, însă răspunsul ISU Teleorman, instituţie aflată în subordinea Prefecturii Teleorman, a fost negativ, invocând confidenţalitatea acestor date, care nu ar fi de interes public (Anexa B).

 

În urma răspunsului primit, Cristian Mihai Dide a acţionat în instanţă ISU Teleorman, care, printr-o sentinţă definitivă, este obligat să pună la dispoziţia acestuia copia procesului de constatare.  Vezi decizia aici: http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=8700000000061995&id_inst=2

 

 

PACT solicită public pe această cale doamnei ministru Carmen Daniela Dan să aducă lămuriri cu privire la situaţia de mai sus şi ne întreabăm totodată ce autoritate morală poate avea un ministru de interne care a ignorat respectarea regulilor PSI chiar în instituţia pe care o conducea.

 

PACT solicita și verificarea modalității în care clubul Bamboo a primit aviz favorabil pentru documentația de construire având în vedere faptul ca local avea 10.000mp și nu era dotat cu instalații speciale de stingere tip sprinklere și instalații de evacuare a fumului și gazelor fierbinți.

 

Sursă foto: exploziv24

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.