A (re)început dezmăţul. Proiecte “cu dedicaţie” la Ministerul Culturii?

A (re)început dezmăţul. Proiecte “cu dedicaţie” la Ministerul Culturii?

Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor atrage atenţia asupra unui nou abuz comis de Guvernul PSD-ALDE. Printr-un anunţ publicat pe site, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale se pregăteşte să aloce 200.000 de lei  “pentru sprijinirea derulării proiectelor şi acţiunilor culturale dedicate Zilei Culturii Naţionale, în anul 2017”.  Până la data de azi, luni, 9 ianuarie 2017, nu exista niciun fel de specificare a criteriilor de selecţie, de eligibilitate sau a tematicii proiectelor şi niciun indiciu despre ce trebuia să conţină cererea de finanţare. În urma presiunii din partea cetăţenilor şi a reprezentanţilor presei, normele metodologice de finanţare au fost publicate azi, cu două zile înaintea termenului limită al depunerilor proiectelor. Este de neconceput că sume importante din banii contribuabililor sunt acordate într-o astfel de manieră netransparentă.

PACT consideră că a publica normele metodologice de finanţare în urma presiunilor civice cu două zile înainte de data depunerii proiectelor  reprezintă  o practică nedemocratică care împiedică o competiţie reală şi poate lăsa loc speculaţiilor conform cărora acestea sunt acordate “cu dedicaţie”.

PACT îşi exprimă speranţa ca publicarea normelor metodologice privind finanţarea proiectelor din bani publici cu două zile înainte de termenul de depunere să fie doar un caz izolat şi nu o regulă privind modul în care noul Guvern alege să gestioneze banii publici în următoarea perioadă. 

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.