Apelul PACT către cetăţenii din întreaga lume: Nu ne lăsaţi să devenim următoarea Ungarie sau Polonie! #freeRO

Apelul PACT către cetăţenii din întreaga lume: Nu ne lăsaţi să devenim următoarea Ungarie sau Polonie! #freeRO

Sâmbătă, 20 ianuarie, membrii PACT s-au alăturat zecilor de mii de protestatari din întreaga ţară pentru a le transmite “liderilor” PSD-ALDE următorul mesaj: #freeRO - vrem să trăim în continuare într-o ţară liberă.

După Revoluţia din 1989 şi demararea procesului de integrare euro-atlantică, România a aderat nu numai la nişte structuri suprastatale, ci şi la un set de valori şi principii pe baza cărora s-au clădit organizaţii precum NATO sau Uniunea Europeană: democraţie, libertate, pluralism, domnia legii. Societatea românească a înţeles şi a adoptat aceste valori, iar zecile de mii de români care au ieşit sâmbătă în stradă vor să le apere, pentru că ştiu că viitorul lor poate fi doar alături de partenerii noştri de la Vest.

România se află acum într-un punct de cotitură: libertatea şi democraţia câştigate cu atâtea sacrificii în 1989 pot fi pierdute din cauza lăcomiei unei găşti de incompetenţi corupţi. Adoptarea legilor justiţiei ar însemna o încălcare flagrantă a principiului separării puterilor în stat şi un atentat fatal la democraţie, echivalent cu capturarea statului, aşa cum s-a întâmplat în Polonia. Credem că populismul şi corupţia sunt pericole prezente pe întreg globul şi de aceea facem apel către toţi cetăţenii acestei lumi să ne vină în ajutor: să vorbească cu aleşii lor despre situaţia din România şi să nu permită ca ţara noastră să fie abandonată din nou în întunericul tiraniei în care părinţii şi bunicii noştri au crescut. Suntem încrezători că solidaritatea cetăţenilor liberi poate fi mai puternică decât interesele unei găşti de politicieni lipsiţi de principii.

La un an de la cele mai mari proteste de după 1989, suntem din nou cu zecile de mii în stradă. Toţi cei care au ieşit să protesteze vor o Românie liberă: nu au ieşit pentru că vor câţiva lei în plus la salarii sau la pensii, ci pentru libertate şi democraţie; sunt în stradă pentru că vor o Românie europeană. Nu ne lăsaţi să devenim următoarea Ungarie sau Polonie! Ne punem speranţa în voi, cetăţeni ai întregii lumi, să vă întoarceţi privirea către Bucureşti şi către România şi să le transmiteţi celor care se află la putere acum că democraţia şi libertatea vor triumfa mereu. Transmiteţi mesajul acesta senatorului vostru, congressman-ului vostru, ambasadorului vostru şi puneţi-i să le spună celor care duc această ţară în prăpastie că aşa ceva nu mai poate fi tolerat. Aceşti oameni care au ieşit în stradă nu vor accepta trăiască în tiranie, corupţie şi fără libertate”, a declarat Sebastian Burduja, preşedintele PACT, prin intermediul unui mesaj video devenit viral, care poate fi accesat la acest link: https://www.facebook.com/tianu/videos/1403592369767321/

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.