Profil public

Carabelea Andrei 700pi

Activitatea lui Carabelea Andrei

 • signed MOŢIUNE 2018-04-29 09:26:06 +0300

  MOŢIUNE

  10 SEMNĂTURI

  Moţiune civică de cenzură în 5 puncte:

  1. Solicităm în stradă demisia de urgenţă a Vioricăi Dăncilă din funcţia de prim-ministru.
  2. Facem apel la toate partidele de opozitie (PNL, USR, PMP), cât şi la partidele politice ALDE şi UDMR şi reprezentanţilor minorităţilor naţionale să voteze orice moţiune de cenzură depusă în Parlament.
  3. Susţinem începerea negocierilor pentru formarea unei majorităţi parlamentare din care să nu facă parte PSD.
  4. Cerem liberalizarea urgentă a procesului electoral (alegeri locale în două tururi, eliminarea obligativităţii semnăturilor de susţinere şi eliminarea pragului electoral) inclusiv pentru alegerile europene.
  5. Solicităm stoparea urgentă a tuturor tentativelor de modificare a legilor justiţiei, a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.
  Adaugă SEMNĂTURI
 • Semnează petiția pentru ca Lucian să intre în politică.

  9 SEMNĂTURI

  Am citit și noi articolul scris de Lucian Mîndruță și credem că are dreptate. Trebuie să intrăm cât mai mulți în politică. Și noi ne-am făcut calculele. Pentru a schimba România este nevoie de un partid cu 40k+ membri care să candideze și la țară și la oraș și să pună și câte 10 Euro la un loc pentru a finanța toată povestea asta. Dar, cum spun americanii: „Don't just talk the walk, but walk the walk!”

  Lucian Mîndruță este un om de dreapta. Și PACT e de dreapta. Lui Lucian îi place mai mult cu vestul decât cu estul. Și PACT susține parcursul euRO-atlantic al țării noastre. Lui Lucian îi place să meargă cu bicicleta. Și nouă. De fapt, chiar venim la sediu pe biciclete, iar politicile locale promovate de PACT susțin mobilitatea urbană durabilă. Lucian știe că nu statul te salvează de sărăcie. Și noi știm asta. Lucian Mîndruță nu crede în conspirații. Nici noi, chiar am fost victime colaterale ale unora. De fapt, cam tot ce susține mereu Lucian Mîndruță este aliniat cu doctrina PACT pentru România. Așa că ne-am hotărât să-l invităm pe Lucian să ni se alăture. Mai jos se află scrisoarea noastră către Lucian Mîndruță:

  Dragă Lucian,

  Vino în PACT și hai să facem politică împreună.

  Poți intra pe site să afli mai multe despre noi. Putem lucra împreună la programul politic și la mesajele noastre. Ne poți ajuta cu imaginea și cu experiența ta. Putem schimba această țară în această generație, nu peste 1.000 de ani.

  Sigur, nu avem foarte multe de pus pe masă, în afară de resursele noastre intelectuale și umane. Suntem un partid neparlamentar, o platformă civică și politică a comunităților locale din țară și din diaspora. Dar susținem și noi libertatea economică, dezvoltarea regională și consolidarea democrației românești în NATO și EU.

  Nu putem oferi funcții nici în stat. Când te invităm, de fapt îți dăm oportunitatea de a oferi mai mult decât a primi. Asta facem cu toții. Dar ai ocazia să vezi politica la firul ierbii așa cum e ea, de fapt.

  Nu te invităm ca pe un privilegiat și nu punem pe masă, așa cum se poartă pe la case mai mari, „locuri pe liste”, dar avem ceva mai valoros: o procedură de intrare echitabilă și un partid în care oricine ar intra primește același tratament și are aceleași oportunități.

  Nu în ultimul rând, nu te invităm să devii președinte, prim, secretar, sau alte funcții cu prescurtări criptate. La noi, cea mai importantă funcție e cea de membru.

  Te invităm să te înscrii în PACT, un partid care se ghidează după următoarele valori: libertate, dreptate, unitate, responsabilitate și siguranță.

  La final, Lucian, te lăsăm cu un gând: știi cine a lăsat-o singură pe Codruța? „Noi toți, care ne-am dus seara la miting. Și care dimineața am respins cu scârbă singura soluție fezabilă într-o democrație: să intrăm în politică.” Cine a spus asta e un tip deștept. Ar trebui să o facă primul. Hai!

  Fii pactist!

  PACT pentru România

  Echipa

  Semnați și voi pentru a-l convinge pe Lucian Mîndruță să intre în politcă alături de PACT pentru România. Noi promitem că îi vom transmite scrisoarea alături de persoanele care semnează.

  Ah, și încă ceva: unul dintre colegii noștri, Dan Baban, mare pasionat de biciclete și activități outdoor, pune la bătaie o bicicletă pe care o vom face cadou aleatoriu, unuia dintre voi, cei care semnați scrisoarea. Mulțumim Dane!

  C350_01.jpg

  Adaugă SEMNĂTURI
 • signed PACT PENTRU CETĂȚENI 2016-05-16 14:37:16 +0300

  PACT PENTRU CETĂȚENI

  6 semnătură

  În calitate de candidat la funcția de primar/consilier local/consilier județean pentru alegerile din data de 5 iunie 2016, mă angajez să respect și să duc la îndeplinire următorul Pact cu cetățenii pe care doresc să îi reprezint:

  1.     Doar profesioniști în administrația locală/județeană.

  • Voi depolitiza pe deplin administrația locală/județeană prin transparentizarea procesului de selecție a personalului și angajarea doar pe bază de competențe.
  • Voi susține stabilirea unor standarde clare de evaluare a performanței personalului din administrația locală/județeană.

  Termen de îndeplinire după preluarea mandatului: 30 de zile.

   

  2.     Transparență 100%.

  • Voi asigura transparența completă a activității autorității locale/județene pe care o voi reprezenta, prin transmiterea live, pe internet, a tuturor ședințelor Consiliului Local/Județean, precum și prin publicarea ordinii de zi, a minutelor ședințelor și hotărârilor adoptate în cadrul ședințelor pe site-ul oficial al instituției.
  • Voi publica pe site-ul oficial al instituției atât documentele prevăzute de legea nr. 544/2001 (de ex., programul de audiențe, bilanțul contabil, bugetul instituției), cât și alte documente de interes public: execuția bugetară; lista posturilor vacante; agenda zilnică a persoanelor din conducere; drepturile salariale ale persoanelor din aparatul public și beneficiile acestora; și formularele tip cerute de autorități persoanelor fizice/juridice.

  Termen de îndeplinire după preluarea mandatului: 30 de zile.

   

  3.     Implicarea activă a cetățenilor în luarea deciziilor.

  • Voi susține participarea civică prin includerea efectivă a cetățenilor în procesul de luare a deciziilor. Temele si documentele ce vor fi dezbătute în ședințele de CL/CJ vor fi publicate cu minim o săptămână înainte de data ședinței, astfel încât cetățenii cu drept de vot să fie informați și să își poată exprima votul până la ora ședinței. Votul va putea fi acordat online sau în persoană la sediul instituției, iar eu mă angajez să susțin în fața Consiliului Local/Județean respectarea voinței cetățenilor astfel exprimate.
  • Voi introduce bugetarea participativă, astfel încât cetățenii să stabilească anual, în urma unor consultări în comunitate, proiectele prioritare.

  Termen de îndeplinire după preluarea mandatului: 90 de zile.

   

  4.     Banul public la vedere.

  • Voi elimina clientelismul și conflictul de interese la nivel local prin adoptarea unor măsuri de tipul open government, care să urmărească cheltuielile și sursa banilor din administrația locală.
  • Voi publica toate contractele Primăriei/Consiliului Local/Consiliului Județean pe site-ul instituției.
  • Voi publica lista tuturor furnizorilor de servicii și bunuri ai Primăriei/Consiliului Local/Consiliului Județean.
  • Voi susține obligativitatea ca toate achizițiile să se deruleze exclusiv online.

  Termen de îndeplinire: 90 zile.

   

  5.     Maxim două mandate.

  • În eventualitatea în care voi fi ales și apoi reales pentru aceeași poziție, mă angajez să nu candidez pentru un al treilea mandat pentru aceeași funcție și în aceeași circumscripție.

   

  În cazul în care în care nu voi respecta aceste angajamente, în termenele prevăzute, îmi voi depune mandatul.

  Adaugă semnătură