Agenție Antreprenoriala

Agenție Antreprenoriala

Înființarea și organizarea structurii agenției la nivel național. Agenția va avea o conducere și echipă selectate pe criterii de competență și expertiză în piețe de capital și proiecte de investiții. În primă etapă se va crea biroul central, cu rol de coordonare a întregii activități, iar în fază secundă se va încuraja crearea de birouri locale. Autoritățile locale cunosc potențialul local cel mai bine și ca atare sunt și cei mai în măsură să știe ce fel de investitori ar dori să atragă. Procesul de atragere al investitorilor străini ar trebui să includă și o implicare permanentă a actorilor locali relevanți (firme private, camere de comerț, ONG-uri, societate civilă) pentru a asigura că noile investiții nu crează distorsiuni în piața locală (de ex. un mare retailer poate falimenta magazinele mici de cartier). 
Scopul Agenției Naționale de Promovare a Investiților va fi promovarea oportunităților din România, respectiv informarea acestora cu privire la:

  1. Fonduri europene disponibile pentru firmele înființate în România;
  2. Facilități fiscale, legislație;
  3. Listă de proiecte pre-evaluate și precalificate, cu indicatori specifici;
  4. Alte oportunități din piață: colaborări posibile cu clustere românești, parteneriate cu universități, centre de transfer tehnologic etc. 
  5. Obiectivul Agențiilor Locale de Atragere a Investiților va fi:
  6. Atragerea de investitori care răspund specializării forței de muncă la nivel local, cu un focus pe investiții cu private cu valoare adăugată mare – sau cel puțin mai mare decât ceea ce se oferă în momentul acela la nivel local;
  7. Crearea unor condiții favorabile pentru atragerea investitorilor (de ex., parcele de pământ suficient de mari, utilități, acces la rețeaua de transport public pentru a înlesni accesul la forța de muncă);
  8. Oferirea de informații și asistență atât pentru investitorii străini cât și pentru investitorii locali, pentru a înlesni și facilita cât mai multe investiții.
  9. Intermedierea relatiilor de natura institutionala intre investitorii regionali si autoritatilor nationale pentru problemele de natura administrativa care pot aparea din pricina legislatiei putin predictibile si incoerente.

ÎNAPOI LA POLITICI | ALEGERI EUROPENE | MĂ ABONEZ


Contribuie cu ideile tale.

Cum evaluezi această strategie? Alege una sau mai multe dintre etichetele de mai jos și apoi detaliză din experiența ta.
Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.