A (re)început dezmățul. Proiecte cu dedicație la Ministerul Culturii?

A (re)început dezmățul. Proiecte cu dedicație la Ministerul Culturii?

min.culturaPlatforma Acțiunea Civică a Tinerilor atrage atenția asupra unui nou abuz comis de Guvernul PSD-ALDE. Printr-un anunț publicat pe site, Ministerul Culturii și Identității Naționale se pregătește să aloce 200.000 de lei 'pentru sprijinirea derulării proiectelor și acțiunilor culturale dedicate Zilei Culturii Naționale, în anul 2017'. Până la data de azi, luni, 9 ianuarie 2017, nu exista niciun fel de specificare a criteriilor de selecție, de eligibilitate sau a tematicii proiectelor și niciun indiciu despre ce trebuia să conțină cererea de finanțare. În urma presiunii din partea cetățenilor și a reprezentanților presei, normele metodologice de finanțare au fost publicate azi, cu două zile înaintea termenului limită al depunerilor proiectelor. Este de neconceput că sume importante din banii contribuabililor sunt acordate într-o astfel de manieră netransparentă.

PACT consideră că a publica normele metodologice de finanțare în urma presiunilor civice cu două zile înainte de data depunerii proiectelor reprezintă o practică nedemocratică care împiedică o competiție reală și poate lăsa loc speculațiilor conform cărora acestea sunt acordate 'cu dedicație'.

PACT își exprimă speranța ca publicarea normelor metodologice privind finanțarea proiectelor din bani publici cu două zile înainte de termenul de depunere să fie doar un caz izolat și nu o regulă privind modul în care noul Guvern alege să gestioneze banii publici în următoarea perioadă.

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.