7 întrebări pentru autorii proiectului de graţiere şi de modificare a Codului Penal

7 întrebări pentru autorii proiectului de graţiere şi de modificare a Codului Penal

protest.antiamnistieProiectul de ordonanţă de urgenţă privind graţierea unor pedepse şi de modificare a Codului Penal este o încercare de subminare a statului de drept şi a ordinii democratice din România. Actuala majoritate parlamentară PSD-ALDE, condusă de condamnaţi sau inculpaţi penal are drept unic scop scăparea de închisoare a complicilor şi foştilor colegi şi păstrarea averilor acestora, obţinute prin furt al banului public: Dan Voiculescu, Nicuşor Constantinescu, Gheorghe Ştefan, Elena Udrea, Alina Bica, medicii de la Floreasca care au decis cumpărarea barocamerei nefuncţionale, Dan Nica, Alexandru Atanasiu, Gabriel Oprea şi, ultimul pe listă cu voia Dvs., domnul Liviu Dragnea.

Argumentul supraaglomerării penitenciarelor este un pretext care nu poate fi susţinut prin fapte.

PACT adresează autorilor acestui proiect din Guvernul Grindeanu PSD-ALDE următoarele întrebări:

1. Cum aţi stabilit limita de 200.000 de lei pentru abuzul în serviciu, deşi decizia Curţii Constituţionale nu menţionează nimic despre acest prag, aşa cum se arată, în mod FALS, în nota de fundamentare? Poate avea vreo legătură cu faptul că prejudiciul în dosarul domnului Liviu Dragnea este de numai 108.000 lei?

2. De ce sunt graţiate pedepsele cu suspendare, dacă motivul invocat este suprapopularea închisorilor? Poate avea vreo legătură cu condamnarea domnului Liviu Dragnea?

3. De ce formele cele mai grave de evaziune fiscală sunt graţiate în totalitate?

4. De ce acţiunea de urmărire penală se pune în mişcare doar în cazul sesizării părţii vătămate? În cazul celor care conduc instituţii publice vă aşteptaţi la un autodenunţ?

5. De ce credeţi că o persoană condamnată pentru viol, tâlhărie, crimă sau pedofilie trebuie să beneficieze de reducerea pedepsei dacă au în întreţinere minori în vârstă de până la 5 ani sau au mai mult de 60 de ani?

6. De ce achitarea despăgubirilor la care persoana condamnată a fost obligată prin hotărâre judecătorească definitivă trebuie să aibă loc în termen de un an de la punerea în libertate şi nu înainte de graţiere?

7. Consideraţi viaţa ca o valoare socială fundamentală? Dacă da, de ce propuneţi graţierea unor infracţiuni precum uciderea din culpă sau vătămarea corporală din culpă? Precizăm că de aceste infracţiuni se fac vinovaţi cei responsabili de tragedia Colectiv.

Mii de cetăţeni din toată ţara au protestat ieri public pentru a vă solicita răspunsuri la întrebările de mai sus. Printre ei, şi membri PACT. Nu ne vom opri până când nu vom primi răspunsuri la aceste întrebări.

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.