6 Martie - ziua lansărilor PACT! Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor a lansat o nouă filială la Cluj

6 Martie - ziua lansărilor PACT! Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor a lansat o nouă filială la Cluj

_MG_5293.jpg

Duminică după-amiază, în cadrul elegant oferit de Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, a avut loc evenimentul de lansare al filialei clujene a PACT (Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor). Sala Tonitza a fost neîncăpătoare pentru tinerii de toate vârstele, simpatizanți, susținători, membrii activi, cu toții asistând la o schimbare profundă a felului în care se face politică în orașul lor.  

PACT pentru Cluj reprezintă o mișcare modernă, adaptată la cerințele secolului XXI, un partid politic pe gustul „generației Y”.

Unul dintre invitații de marcă ai evenimentului de lansare, prof. univ. dr. Ioan Hosu de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a remarcat că ”este  cel mai bun context pentru a demara un proiect politic. Alt moment mai bun nu a existat în ultimii 25 de ani. (…) Oamenii s-au săturat de vechea politică. Nu mai vor politica din ultimii 25 de ani. (...) Comunitate, Profesionalism, Transparență, cam asta vrea toată lumea! Vrem să vedem oameni care știu o meserie. Și, din păcate, politicienii de profesie nu știu să facă asta. Oricine încetează activitatea, în 4-8 ani ajunge să se deprofesionalizeze. [Politica] reprezintă o piață concurențială, ca număr s-au înființat peste 200 de partide noi, o treime dintre ele formate din transfugi. Se vor cerne, diferența o va face conținutul.”

De altfel, punctul forte al noii formațiuni politice este calitatea umană a membrilor, cu toții având rezultate excepționale în domenii de importanță majoră, de la administrație și finanțe până la sănătate, dezvoltare urbană, micro-management și multe altele. Membrii PACT Cluj provin din mediul de afaceri, organizații non-guvernamentale, sunt avocați, medici, profesori, oameni recunoscuți pentru activitatea lor în societatea civilă, care încep să se implice activ în politica locală.

Președintele filialei Cluj, Victor Gavronschi, un tânăr de 30 ani, director al unei companii locale specializată în marketing, spune despre momentul lansării PACT în orașul său că „este platforma pe care o dorim pentru o Românie 3D: Democratică, Dezvoltată și Demnă. România democratică înseamnă să avem instituții funcționale, independente, cu oameni reprezentativi pentru cetățeni. Nu corupție, nu umilință, și cu siguranță nu politicieni cu interes. România dezvoltată înseamnă să avem oportunități, să avem proesperitate și un trai decent. Nu poiecte tărăgănate la nesfârșit, nu bani pierduți în neant. Sunt banii noștri, ai cetățenilor. România demnă înseamnă sa fim o comunitate unită, acasă, în Europa și oriunde în lume.”

Trăim într-o eră a marilor transformări, cu riscuri și oportunități pe măsură. Cea dintâi nevoie a României este redarea încrederii cetățenilor în forța lor individuală și colectivă

          ***

PACT este o platformă de centru, care își asumă misiunea de a reda România cetățenilor ei. Pe termen mediu și lung, viziunea PACT implică desăvârșirea procesului de convergență cu Europa și depășirea mediei de la nivelul Uniunii Europene pentru toți indicatorii fundamentali de dezvoltare în orizontul de timp 2030.

Demersul filialei locale Cluj, ca de altfel, întregul demers al Platformei Acțiunea Civică a Tinerilor, se bazează pe patru principii fundamentale: Profesionalism, Acțiune, Comunitate, Transparență. Într-un cuvânt: PACT! Toți cei interesați sunt invitați să vină alături de Oamenii PACT prin completarea acestui chestionar: http://www.pact2016.ro/impreuna.

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.