POLITICĂ NAȚIONALĂ

Administratie.png

PACT PENTRU ROMÂNIA PROFUNDĂ

„România nu înseamnă doar București”

Orice politică este, de fapt, locală. Pentru că politicile au efect direct la nivelul cetățeanului, deci la nivel local. PACT susține comunități cu putere de decizie deoarece o națiune puternică este formată din comunități locale puternice.

PENTRU COMUNITĂȚI LOCALE

PENTRU REFORMA STATULUI

PENTRU LOCUITORII DIN MEDIUL URBAN

PENTRU LOCUITORII DIN MEDIUL RURAL

PENTRU PROPRIETARII DE LOCUINȚE


Antreprenoriat.png

PACT PENTRU LIBERTATE ECONOMICĂ

„Cel mai eficient program social este o slujbă, o firmă, o meserie.”

Societatea românească trebuie să fie formată din oameni dinamici, conectați la noua economie. De aceea PACT se poziționează ca platformă politică ce susține antreprenoriatul ca metodă de creare a locurilor de muncă și de obținere a libertății economice. Antreprenoriat de toate tipurile: în parteneriat public - privat, în IT și în noua economie, în industrie și agricultură, social și politic.

PACHET PENTRU ANTREPRENORI ȘI ANGAJAȚI

PENTRU IT-IȘTI

PENTRU APLICANȚII LA FONDURI EUROPENE

PENTRU VIITOARELE GENERAȚII


 Relatii_internationale.png

PACT PENTRU DIASPORA

„Românii plecați în străinătate sunt cel mai mare investitor în România cu peste 4 miliarde Euro trimiși acasă, în fiecare an.”

PACT își propune să devină o voce a diasporei românești. În ultimii ani, s-a demonstrat faptul că cetățenii români din diaspora au cultură civică. Acest nivel de civism nu ar trebui observat doar o dată la 4 sau 5 ani, ci trebuie canalizat pentru a contribui direct la schimbarea profundă a politicilor statului român. Cetățenii români cu domiciliu în străinatate trebuie să vadă că au puterea de a se implica și că au o voce care este auzită în permanență, nu doar în timpul alegerilor.

PENTRU ROMÂNII DE AFARĂ


 Educatie.png

PACT PENTRU EDUCAȚIE

„România pe bune începe cu școala #pebune”

În 2014, aproximativ 18.5% dintre tinerii de 18-24 ani nu aveau finalizat învățământul secundar inferior (clasa a opta) și nu se aflau în învățământul profesional și tehnic sau în programe de formare profesională. În UE, rata de părăsire timpurie era de 11% în același an. În mod evident, viitorul acestor tineri este mult mai precar și mai incert fără o educație de bază și trebuie gândite programe pentru a reduce rata de părăsire timpurie a școlii.  

ȘCOALA #pebune PENTRU ELEVI

ȘCOALA #pebune PENTRU STUDENȚI

ȘCOALA #pebune PENTRU PROFESORI

PENTRU COPIII DEFAVORIZAȚI


 Sanatate.png

PACT PENTRU SĂNĂTATE

„În România nu avem de reparat un sistem de sănătate defect. Avem de construit unul de la zero”

Principalele cauze ale mortalității în România sunt bolile cardiovasculare, tumorile, bolile aparatului digestiv și cele ale aparatului respirator. România se poziționează pe locul doi în UE în ceea ce privește mortalitatea cauzată de boli cardiovasculare (fiind depășită doar de Bulgaria) și primul loc în ceea ce privește mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin (European Health for All Database). Rata mortalității infantile are o valoare triplă față de media EU: 10,1 la 1.000 născuți vii, față de 3,83, media EU (Banca Mondială, 2014). Educația pentru sănătate este prezentă în curriculum școlar începând cu anul 2004, ca materie opțională (OMEC 4496/2004). De atunci și până astăzi, doar 6% dintre elevi au avut acces la această disciplină.

PENTRU PACIENȚI

PENTRU MEDICI

PENTRU ÎNTREG PERSONALUL MEDICAL


Justitie.png

 PACT PENTRU DREPTATE

„Pentru ca răul să triumfe, este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic.”

Pentru a încuraja procesul de consolidare al justiției și pentru a reduce cât mai mult potențiale derapaje, e importantă asigurarea unei transparențe cât mai mari în domeniu, orientarea către educația juridică în timpul școlii, stimularea nesusținerii a actelor de corupție din partea mediului privat, reducerea supraaglomerării instanțelor și respectarea principiului de independență a magistraților. 

PENTRU MAGISTRAȚI

PENTRU SOCIETATEA CIVILĂ

PENTRU CONSOLIDAREA DEMOCRAȚIEI

PENTRU FUNCȚIONARII PUBLICI

PENTRU TINE, ATUNCI CÂND AJUNGI LA GHIȘEU


 Protectie_sociala.png

PACT PENTRU UNITATE

„Nici un lider providențial nu va veni să ne salveze. Noi înșine suntem salvatorii pe care i-am așteptat.”

Romania are nevoie de o reformă a sistemului de asistență socială care să urmeze ca principiu de bază drepturile copilului și drepturile omului la protecție socială din partea statului, conform principiilor asumate prin Convențiile internaționale ratificate de statul român și prin Constituție.  

PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI

PENTRU PERSOANE VULNERABILE

PENTRU CEI MARGINALIZAȚI

PENTRU CULTURĂ ȘI SPIRIT